Norges mest verdifulle fotballspiller

Norge har en gylden generasjon fotballspillere som forhåpentligvis kan ta Norge til EM 2024 i Tyskland og VM 2026 i USA, Canada og Mexico. Men hvilke spillere skal gjøre det for Norge? Vi har Erling Braut Haaland som gjør det ekstremt bra i Manchester City og er verdsatt til €170 millioner, mer enn det dobbelte av toer Martin Ødegaard. I denne artikkelen går vi gjennom de mest verdifulle norske fotballspillerne på markedet.

Odds på norske fotballspillere

Erling Haaland – Manchester City €170 millioner

Erling Braut Haaland har kunnet score mål så lenge noen kan huske. Karrieren tok av da han begynte å spille for Red Bull Salzburg 1. januar 2019. Allerede 1 år senere kjøpte Borussia Dortmund ham og det var der han skulle bli spilleren som fikk verden til å legge merke til ham.

Etter 2,5 sesonger i Borussia Dortmund, valgte Manchester City å kjøpe Haaland fra Dortmund for €60 millioner til tross for at verdien var €150 millioner. Men Haaland hadde en klausul som gjorde at han kunne reise så billig. I Manchester City har Haaland hatt suksess siden den første kampen og øser inn mål for klubben.

Norges mest verdifulle fotballspiller

Martin Ødegaard – Arsenal €60 millioner

Martin Ødegaard er ikke gammel men har allerede rukket å tilhøre flere klubber. Da han var 15 år, ble han signert av Real Madrid hvor han tilbrakte ungdomstiden. Men han fikk det aldri fra bakken i klubben, i stedet brukte han perioder på lån hos Heerenveen og Vitesse. Da han så ble utlånt til Real Sociedad kom det store gjennombruddet der han hjalp klubben til sin beste ligaposisjon på veldig lenge.

Etter suksessen i Real Sociedad valgte Arsenal å låne spilleren med kjøpsopsjon og etter en god sesong valgte Arsenal å kjøpe ham ut for sesongen 2022/23. Martin Ødegaard er fast og leder i Arsenal, som har gjort det ekstremt bra i Premier League. Kan han fortsette å spille på samme nivå, kan det bli større eventyr for nordmannen.

Kristoffer Ajer – Brentford €16 millioner

Midtstopper Kristoffer Ajer er verdsatt i Brentford, hvor han kjemper om en plass i startelleveren. Ajer slo gjennom i IK Start, noe som fikk Celtic til å kjøpe ham for sesongen 2016/17. Der ble han lånt ut direkte til Kilmarnock hvor det gikk veldig bra. Brentford valgte da å kjøpe ham foran sesongen 2021/22.

Kristoffer Ajer er kanskje ikke spilleren som spiller hver kamp på Brentford, men han er en verdsatt lagspiller. Brentford kjøpte Kristoffer Ajer for €15,70 millioner, og det var virkelig en vellykket signering. Han vil fortsette å tilhøre Brentford til kontrakten hans går ut i 2026 med mindre en større klubb kommer inn i bildet.

Sander Berge – Sheffield United – €16 millioner

Sander Berge er den sentrale midtbanespilleren som kjemper i Championship for Sheffield United. Han har gjort flere kamper i Premier League også, men etter at Sheffield United sluttet sist for sesongen 2022/23, er det i Championship Berg spiller sine kamper. Han gjør det bra på sentral midtbane og er en gjenganger.

Sondre Berge tilhørte Vålerenga da KRC Genk valgte å kjøpe ham i januar 2017. Etter 3 sesonger i den belgiske ligaen valgte Sheffield United å signere ham. Han er en høyt verdsatt spiller i Sheffield United takket være hans høye poengsnitt.

Fredrik Aursnes – SL Benfica €13 millioner

Fredrik Aursnes tilhører Benfica siden sommeren 2022 da han ble signert etter kun én sesong i Feyenoord hvor det gikk ekstremt bra. Aursnes beskrives som noe av en «late bloomer» etter først å ha forlatt Molde som 25-åring for å bli proff i Eredivisie.

Den defensive midtbanespilleren kan også spille til venstre på midtbanen og er en høyt verdsatt spiller i både klubblag og landslag. Fredrik Aursnes har fått mye tillit i Benfica og har spilt både seriefotball og kamper i Champions League.

Mohamed Elyounoussi – Southampton €12 millioner

Mohamed Elyounoussi har etablert seg som en viktig spiller i Premier League for sitt Southampton. Han forlot Molde i 2016-sesongen for FC Basel hvor han var en verdsatt spiller og hadde to gode sesonger. Southampton valgte da å signere den offensive venstrevingen. Etter å ha tilbrakt en sesong på lån hos Celtic, har han nå fått selvtillit i Southampton og regnes som en gjenganger.

Mohamed Elyounoussi har også blitt en viktig spiller for det norske landslaget med mange landskamper og mål. Han ser ut til å fortsette å få tillit til Southampton og spørsmålet er om kontrakten hans blir forlenget eller om det blir nye eventyr for Elyounoussi.

Oppsummering av norske fotballproffer

Du kan følge alle norske fotballproffer hos norske bookmakere om du føler for det. Sats på om Haaland scorer i neste kamp eller hvor mange målgivende pasninger det blir til en av de andre norske stjernene i Premier League.

Ikke glem å motta en oddsbonus for å maksimere spillopplevelsen din. Det er mange bonuser å oppdage for deg som spiller. Du kan motta en innskuddsbonus som ny kunde og mange flere tilbud om du føler for det.