PlayerUnknown’s Battlegrounds – et spennende spill med mange spillere

PlayerUnknown’s Battlegrounds eller PUBG som det oftest blir forkortet til, er et nettbasert kampspill hvor det er mange spillere med. Dette spillet er utviklet av PUBG Corporation og det ble lansert i desember 2017. Det ble et utrolig populært spill i løpet av meget kort tid, og allerede i juni 2018 var det solgt mer en 50 millioner eksemplarer av det over hele verden. 

PUBG er et at de mest solgte og spilte videospillene gjennom tidende. Dersom mobilversjonen av spillet blir inkludert er det over 400 millioner spillere av PUBG. Siden spillet har hatt suksess på Twitch er det en stor tilhengerskare som følger med på konkurransene. En av de store turneringene er PUBG Global Championships, og den ble arrangert for første gang i 2019.

Gode odds på PlayerUnknown’s Battlegrounds

Slik spiller du PUBG

I PUBG starter spillet ved at opptil 100 spillere slippes i fallskjerm over en øy. Det er fire kart i spillet, og hvilken vei flyet tar over kartet varierer fra runde til runde. Det betyr at spillerne er nødt til å være raske med tanke på å bestemme seg for når det er best å kaste seg ut fra flyet. På øyen finner spillerne våpen og annet utstyr som befinner seg i spøkelsesbyer, bygninger og andre steder, og dette brukes til å drepe de andre spillerne.

I tillegg skal du passe på at du selv ikke blir drept. Kartet i spillet har trygge områder, men størrelsen på de trygge områdene reduseres etter hvert som spillet går sin gang. Dette resulterer i at de som fremdeles er med i spillet føres til områder hvor de møter de gjenværende motstanderne. 

Dette gjør også at sjansene for kamper øker, og under kampene blir tilfeldige regioner på kartet fremhevet i rødt før de bombes. Dette utgjør en stor og klar trussel for spillerne som befinner seg i dette området. Spillerne blir advart om dette noen få minutter på forhånd, og dermed har de sjansen til å komme seg i sikkerhet. Vinneren av spillet er laget eller spilleren som står igjen når spillrunden er over. Det er med andre ord «last man standing» som gjelder i PUBG. 

Når det spilles kan du velge å kjempe solo, i en duo eller som en del av et lite lag på opptil 4 personer. Spillerne kan også velge om de vil spille fra enten førstepersons- eller tredjepersonsperspektiv. I PUBG tar en spillrunde i gjennomsnitt ikke mer enn 30 minutter, så det er et raskt spill. For hver spillrunde som gjennomføres får spillerne valuta i spillet basert på deres ytelse.

I Norge er PUBG i Telia-ligaen

De mange delene som er i spillet samt at det ofte er alle mot alle, gjør PUBG veldig underholdende å se på. Dette er helt klart en av hovedårsakene til at spillet har blitt så populært i e-sportsverdenen. I Norge ble PUBG tatt opp i Telia-ligaen i 2019, hvor det er ett av fem spill. Alle kampene sendes på Twitch-kanalen til Gamer.no samt Matchpoint. Samme år ble også PUBG European League etablert. Det er en liga som strekker seg over hele året med opprykk og nedrykk, samt store premiepenger.

PlayerUnknown’s Battlegrounds

Betting på PUBG

Spillets popularitet har selvsagt også ført til en storsatsing innenfor e-sport hos bettingselskapene, og dersom du skal spille odds på PUBG hos disse, er det en stor fordel for deg å se på streaming på Twitch for å forstå gangen spillet, samt følge med på spillernes form og hvordan de spiller. 

Noe av det enkleste du kan spill odds på i PUBG enten du er superekspert i spillet eller ei, er vinneren av en kamp, en turnering samt en sluttplassering blant de 3 beste. Spiller du på hvem som vinner en kamp eller en turnering, er det rett og slett oddsspilling på hvilken spiller eller lag som vinner. Dette er enkle oddsspill å forstå, og siden det er mange med i hver kamp i PUBG vil oddsbetingelsen være ganske høye. Noe som igjen gir deg en pen gevinst dersom spillet ditt ender med suksess.

Velger du heller å spille odds på en Topp 3 sluttplassering blir det til lavere oddsbetingelser, men samtidig er vinnersjansene dine også større. Dette oddsspillet går ut på at du satser på om en spiller eller et lag ender blant de 3 første. Et lite tips med tanke på å øke sjansen din for suksess, er å holde deg orientert om hvordan spillere og lag har gjort det i tidligere konkurranser.

Spill PUBG med en oddsbonus

Gangen i PUBG og at rundene gjerne ikke varer mer enn halvtimen, gjør dette til et spennende spill å plassere odds på, enten du spiller odds før kampen starter eller til liveodds mens det hele pågår. Husk også at det finnes mange sportsbonuser hos de forskjellige bookmakerne som du kan benytte deg av når du spiller odds på PlayerUnknown’s Battleground.