Champions League – klubblagenes gjeveste turnering

Fotball-EM og -VM er selvsagt større, men for europeiske fotballklubber er det ikke noe som kan konkurrerer mot Champions League. En pokal fra UEFAs to andre turneringer Europa League og Europa Conference League henger også høyt, men er ikke i nærheten av en triumf i CL. 

Enten et lager vinner CL en eller flere ganger, gir nettopp denne bragden en spesiell status i fotballverdenen. Turneringen blir ikke overraskende. med tanke på kvalifiseringskriterinene, svært ofte vunnet av lag fra de store ligaene i Europa som Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga og Eresdivisie, men statistikken viser også at lag fra andre ligaer har lyktes i Champions League.

Bettingsider med gode odds på Champions League

Serievinnercupen ble til Champions League i 1992

Serievinnercupen som var forløperen til CL, ble etablert i 1955/1956-sesongen. Dette var en ren cupturnering for seriemestrene i alle land tilsluttet det europeiske fotballforbundet, UEFA. Ved etableringen av Champions League fra og med 1992/1993-sesongen, ble dette formatet endret. Endringen medførte at flere lag fra samme land fikk plass i turneringen, og det kom på plass et innledende gruppespill før cupspillet. CL har vokst med årene, og i dag er det slik at 32 lag får plass i gruppespillet hvor lagene fordeles på åtte grupper.

Med årene er nåløyet for å komme inn i CL blitt særdeles lite for lagene som ikke kommer fra det som defineres som de store ligaene. 25 lag kvalifiserer seg basert på plasseringen i den hjemlige ligaen. I tillegg er vinneren av Europa League garantert plass i kommende sesongs CL. Det betyr at det dermed er kun 6 plasser som det spilles kvalifisering om. Kvalifiseringen består av en førkvalifisering samt første, andre og tredje kvalifiseringsrunde. Det hele avgjøres til slutt i playoff-runden.

Etter at alle lagene har spilt to kamper hjemme og borte mot de tre andre lagene i gruppen, går de to beste lagene videre til utslagsrundene. Det er rent cupspill over to kamper, hvor sammenlagtvinneren går videre. Dette gjøres i åttendedels-, kvart- og semifinalene. CL-finalen består av en kamp.

Spill odds på Champions League før turneringen begynner

Innenfor klubbfotball er det CL som er turneringen hvor oddsspillerne plasserer flest oddsspill på fotball. Dette kan du gjøre allerede på høsten før gruppespillet starter. Bookmakerne byr på langsiktige vinnerspill (outrights) allerede før gruppespillet starter, og dermed kan du spille odds på hvilket lag som vinner den kommende CL-turneringen før det første avsparket. Andre oddsspill i denne kategorien er om et lag går videre fra gruppespillet, når finalen, eller hvilken spiller som blir toppscorer i Champions League.

Real Madrid med flest triumfer

Siden 1955/1956-sesongen er det 22 lag som har vunnet Serievinnercupen/Champions League. Flest titler har Real Madrid med sine 13 pokaler. Deretter følger AC Milan med 7 triumfer, mens både Liverpool fra Premier League og Bayern München fra Bundesliga har 6 hver. Barcelona og Ajax har vunnet henholdsvis 5 og 4 ganger. Når det kommer til finaletap er det Juventus som har flest med 7, mens Bayern München og Benfica har 5 finaletap hver.

champions league betting

Kun to norske lag har spilt i Champions League siden 1992/1993. Rosenborg har gjort det hele 11 ganger. Den ene gangen Molde kvalifiserte seg, var det to norske lag i CL. Rosenborgs kvartfinale i 1996/1997-sesongen er den beste norske prestasjonen i CL.  

Hver kamp i CL byr på hundrevis av bettingmuligheter

Når Champions League sparkes i gang, er mulighetene for oddsspill mange. Hver eneste kamp byr på hundrevis av oddsspill. Både før kampen og med liveodds mens den pågår. Det største oddsmarkedet er vinnermarkedet. Det er spill på om det blir hjemmeseier, uavgjort eller borteseier. Slike HUB-spill kan også gjøres ved pause, eller begge på samme kupong om du ønsker det. Du kan spille odds på om favorittspilleren din scorer det første målet i en kamp, og om det scores i løpet av kampens første 10, 15 eller 20 minutter.

Du kan også spille på det konkrete resultatet i kampene. Det er for eksempel om Liverpool vinner 2–0 eller 3–1 i en gruppespillkamp. Eller kanskje frister det mer med et oddsspill om kampens første scoring kommer på corner eller straffespark. Uansett hva du velger å spille odds på i CL, er spenningen sikret. Bruk gjerne en oddsbonus til dette på norske bettingsider, så kan du vinne litt på bookmakerens regning.