Hvem vinner VM i fotball 2022?

I forkant av fotball-VM 2022 er det stor interesse for betting på norske bettingsider. Dette er ikke så rart ettersom VM 2022 ser ut til å bli noe helt spesielt. Norge er dessverre ikke med, men det er 32 andre nasjoner som håper å gå til VM-finalen og gi seg selv sjansen til å vinne VM-gull. Ser vi på oddsen hos bettingselskapene er det Brasil som er favoritter til gullet foran Argentina, Frankrike, England og Spania.

Europa har vunnet de siste mesterskapene

Vi må tilbake til 2002 for å finne en nasjon som vant VM utenfor Europa. Den gangen vant Brasil med Ronaldo i storform. Brasil beseiret Tyskland i finalen 2-0 og spillet god fotball. Siden den gang har det blitt spilt fire finaler i verdenscupen med europeiske vinnere hver gang. Italia, Spania, Tyskland og Frankrike har vunnet de fire siste verdenscupene.

Bare en gang har det vært motstand i finalen fra Sør-Amerika, som var Argentina i 2014 i VM i Brasil. Totalt er det åtte nasjoner som har vunnet et VM i fotball. Brasil har fem gull, Tyskland og Italia 4, mens Argentina, Frankrike og Uruguay har 2 gull hver. I tillegg har Spania og England hvert sitt gull. Nederland, Tsjekkoslovakia, Ungarn, Sverige og Kroatia har spilt finale i VM uten å vinne.

Hvem vinner VM i fotball 2022

Brasil er favoritter til VM 2022

Foran VM i Qatar 2022 er det Brasil som trer inn som favoritter til gullet. Brasil har et ekstremt godt lag fylt med stjerner. Det som imponerer mest er hvor komplett laget er fra keeper til angrep. Det er mange spillertyper i laget og ikke bare offensive stjerner som i enkelte mesterskap.

Brasil har flest VM-gull og skulle de vinne VM 2022, vil de ta sitt sjette VM-gull og dermed styrke rollen som verdens mest suksessrike fotballnasjon gjennom tidene. Ser vi på oddsen, kan de godt lykkes.

Argentina er den største konkurrenten

Argentina har for tiden verdensrekorden for flest landskamper uten tap, og de har også vunnet Copa América som ble spilt i 2021. Lionel Messi gjør sitt siste verdensmesterskap som landslagsspiller for Argentina og han håper å avslutte sitt landslag karriere med gull.

Ifølge oddsen er Frankrike også en outsider å regne med. Frankrike vant VM i 2018 men ingen lag har forsvart et VM-gull siden Brasil gjorde det i 1958 og 1962. Men Frankrike har helt klart et lag som kan gjøre det da det er en haug med stjerner i laget.

England og Spania håper også å utfordre

England har fått en enkel gruppe med USA, Wales og Iran. Det burde bety at England har sjansen til å vinne gruppen og dermed stilles mot toer fra gruppe A som inneholder Nederland, Qatar, Senegal og Ecuador. Dermed ser England ut til å kunne ta seg til kvartfinalen uten store problemer.

Spania har også imponert foran VM og har en ung og spennende tropp ledet av en dyktig trener i form av Luis Enrique. Spania vant sin Nations League-gruppe foran Portugal og håper å vinne sin gruppe som også inkluderer Tyskland. Men har de det som skal til for å gå hele veien som de gjorde i 2010?

Finnes det andre gode nasjoner

Foruten nasjonene vi nevnte, er det mange andre dyktige lag i dette VM. Kroatia har vist god form før VM og har blant annet beseiret både Frankrike og Danmark i Nations League. Kroatia kom til finalen i VM 2018 og beholder store deler av det dyktige laget som nesten vant VM.

 

Portugal kan heller ikke telles ut. Cristiano Ronaldo gjør sitt siste VM og Portugal har et lag som kan utfordre om tittelen. Tyskland kan heller ikke telles ut i et stort mesterskap og Belgia og Nederland har sterke lag. Er det nå på tide at Belgia tar sitt etterlengtede VM-gull?

Danmark har også et godt lag som kan bety at de kommer langt, noe som også gjelder Uruguay som ikke skal undervurderes. Forvent mange flotte kamper i VM 2022 i Qatar og et spennende sluttspill mellom de 16 beste nasjonene.

Oppsummering av hvem som vinner VM 2022

Det blir definitivt et spennende VM 2022. Med mange dyktige lag som kjemper om tittelen, gleder vi oss veldig til dette VM. Brasil går inn i turneringen som favoritter og har helt klart et lag som kan gå hele veien. Argentina har også et utrolig sterkt lag og det hadde absolutt vært fantastisk å ha en søramerikansk finale mellom to av de største nasjonene i VM-historien.

Mye tyder på at det gullet havner i Europa eller Sør-Amerika og det er ingen umiddelbar utfordrer. I Afrika er det ingen nasjon som har nok kvalitet til å vinne VM, og det samme gjelder i Latin-Amerika, Nord-Amerika eller Asia. Men det ser ut til at det kan bli et trendbrudd der gull havner utenfor Europa for første gang på 20 år.