Norsk betting – spill hos norske bookmakere på nett

Når man holder på med sportsbetting i Norge er det i utgangspunkter bare to bookmakere som man kan bruke. Alt spill på hest er det Norsk Rikstoto som tar seg av, mens all annen sport ligger hos Norsk Tipping. Det betyr at man har spillduopol her i landet, eller spillemonopol om man aldri spiller på hest og kun velger idretter som man finner hos Norsk Tipping. Denne norske spillorganiseringen er vedtatt av politikerne på Stortinget og blir vurdert med jevne mellomrom, men hver gang ender man altså med å fortsette med den norske spillemodellen. At denne ikke er tilpasset en moderne tid med internett og åpne grenser er en annen sak. For at det spilles hos andre aktører er vel ingen stor statshemmelighet.

Nordmenn spill hos mange utenlandske bookmakere

Når nordmenn skal spille på sport så gjør de det der de finner det mest hensiktsmessig. Derfor er det selvsagt slik at flertallet av norske odds spillere fremdeles spiller på sport hos Norsk Tipping og Norsk Rikstoto. Gamle vaner og strukturer blir ikke borte på et øyeblikk selv om det i praksis kan spilles hos hvem man vil i dag. Det er heller ikke slik at selv om det nærmest er en monopolsituasjon i Norge, så er ikke spillutvalget dårlig hos de norske tilbyderne. Langt derifra. Samtidig er det også større om man utvider spillet til flere betting sider. Det samme gjelder hvilke betingelser det kan spilles til. Noen ganger har Norsk Tipping de beste oddsbetingelsene, mens det de fleste gangene sikkert finnes like gode eller bedre betingelser hos ett eller flere andre bettingselskaper. Derfor er det slik at norske spillere i større og større grad velger å spille online der spillmulighetene og oddsbetingelsene er best.

Mest av «norske» sporter hos «norske» bookmakere

I alle land er det slik at man er veldig opptatt av enkelte sporter. Alle har sine nasjonalidretter og slik er det også i Norge. Dette er idretter som norske spillere prefererer når de skal spille ved siden av universielle idretter som fotball, sykling, friidrett og motorsport. Det betyr dermed at man her i Norge gjerne spiller ekstra mye på vinteridretter sammenlignet med i andre land som ikke har den tradisjonen. Det betyr også at man i vintersesongen finner godt med spilltilbud på langrenn, hopp, alpint, kombinert og skøyter hos de bookmakerne som henvender seg spesielt til norske spillere.

Norsk betting - Spill hos norske bookmakere på nett

Norske spillere er populære hos bettingselskapene

At nordmenn legger igjen mye penger på live sportsbetting er ingen hemmelighet. Derfor bruker både Norsk Tipping og andre utenlandske bettingselskaper som Betsson, Unibet, NordicBet, Coolbet, Bethard og andre mye penger på nettopp dette markedet. Når det gjelder reklame, fokus på spillmuligheter og odds samt ved bruk av kjente idrettsprofiler som ambassadører. Og at dette fungerer er godt dokumentert. Antall nordmenn som gjerne plasserer et veddemål eller to på sport bare øker fra år til år, og beløpet som benyttes på sportsbetting øker også.