Betting på baseball hos norske bettingsider

Baseball er en sport med lange tradisjoner som er elsket av mange. For den sportsinteresserte er det også en spennende arena for betting. Hver kamp tilbyr en rekke muligheter for å plassere veddemål. Det kan være hvem som vinner, til mer spesifikke spill som antall hjemmeløp. For nybegynnere kan det virke komplekst, men med riktig informasjon blir det enklere. Denne artikkelen gir deg grunnlaget for hvordan du spiller på baseball. Trinn for trinn går vi gjennom sportens mest populære markeder og hva man bør tenke på norske bettingsider.

De beste ligaene innen baseball

Baseball spilles over hele verden, men det er noen ligaer som virkelig skiller seg ut når det kommer til kvalitet, popularitet og historie. Her er en liste over noen av de mest fremtredende baseballigaene:

Baseball betting

Major League Baseball (MLB) – USA

Uten tvil den mest kjente og prestisjefylte baseballigaen i verden. Den har vært hjem for mange av sportens største legender. Derfor er det også i MLB at det finnes flest markeder for betting.

Nippon Professional Baseball (NPB) – Japan

Japans øverste nivå av profesjonell baseball. Det er den mest populære sportsligaen i Japan og holder en svært høy standard. Rangert som nest best etter MLB.

Korean Baseball Organization (KBO) – Sør-Korea

Det øverste nivået av baseball i Sør-Korea. Ligaen er kjent for sine entusiastiske fans og kraftige slag. Baseball er større enn hva man kan tro i Korea.

Chinese Professional Baseball League (CPBL) – Taiwan

Taiwans fremste baseballiga og har produsert flere spillere som har gått videre til MLB og andre større ligaer. Her er det god stemning på tribunen.

Liga Mexicana de Beisbol (LMB) – Mexico

Den eldste baseballigaen i Mexico. Den har en rik historie og er det øverste profesjonelle baseballnivået i landet. Her finnes mange tidligere stjerner fra MLB og mange andre.

Cuban National Series – Cuba

Den karibiske øya har en rik baseballhistorie og dens nasjonale serie er landets fremste liga. Mange fremtredende kubanske spillere har gått videre til MLB.

Venezuelan Professional Baseball League (LVBP) – Venezuela

Det øverste nivået av profesjonell baseball i Venezuela. Landet har produsert mange stjerner som har hatt suksess i MLB. Det finnes mange stjerner i Venezuela som har blitt kjente.

Mange markeder tilgjengelige for baseball

Baseball er en sport med dyp strategi og mange variabler. Dette skaper et bredt spekter av spillmuligheter for de som ønsker å satse på sporten. Når det kommer til betting på baseball, er det flere populære markeder som tiltrekker seg spillere. Her er noen av de mest vanlige:

Moneyline

Den mest grunnleggende formen for baseball betting. Her satser man rett og slett på hvilket lag som kommer til å vinne kampen, uavhengig av poengmargin. Oddsene kan variere avhengig av de to lagene som møtes og deres forventede prestasjon.

Run Line

Ligner point spread innenfor andre sporter. Det vanligste run line-spillet er -1,5/+1,5. Hvis du satser på et lag med -1,5, må de vinne med minst to poeng. Velger du +1,5, trenger laget ditt enten å vinne, eller tape med bare ett poeng.

Totalt antall poeng (Over/Under)

Her satser du på om den totale poengsummen fra begge lagene vil være over eller under en viss grense satt av oddssetterne.

Parlays

En måte å kombinere flere spill på ett og samme spillkort. For å vinne parlay-spillet må alle dine valg være riktige.

Futures

Langsiktige spill hvor du satser på hendelser som hvilket lag som vil vinne World Series, eller hvilken spiller som blir sesongens MVP.

First Half og Second Half bets

Som navnet antyder kan du satse på resultatet av bare første eller andre halvdel av kampen.

Props (Proposition Bets)

Spesialiserte spill som ikke nødvendigvis er relatert til kampens sluttresultat. For eksempel kan du satse på hvor mange strikeouts en pitcher vil ha, eller hvor mange hits en batter vil få i kampen.

Series Betting

I stedet for å satse på en enkelt kamp kan du satse på utfallet av en hel serie mellom to lag.

Sportens regler – slik fungerer baseball

Baseball er en lagsport hvor to lag konkurrerer, og hvert lag har ni spillere. Spillet går ut på å kaste en ball og deretter slå den med en kølle med målet om å løpe rundt fire baser og returnere til start for å score et poeng. Dette kalles for et “run”. Pitcheren kaster ballen mot slagmannen fra det motsatte laget som prøver å treffe den med sin kølle. Forsvaret prøver å få slagmannen ut ved å fange ballen i luften eller ved å kaste den til en base før slagmannen når frem. Hvert lag har tre “outs” per omgang, og når begge lagene har hatt sin tur, avsluttes en inning. Spillet består vanligvis av ni innings.

Oppsummering

Baseball er en populær sport med dype røtter som byr på en rekke spennende bettingmuligheter. Med ni spillere på hvert lag er målet å samle poeng ved å løpe rundt fire baser. De primære bettingmarkedene inkluderer money line, over/under, runline, og langsiktige spill. Mange satser også på individuelle prestasjoner. Sporten spilles over ni innings, og forståelse av dens regler kan betydelig forbedre bettingstrategier.