CS:GO – betting på et populært spill i e-sport

Med den raskt økende populariteten til e-sport i store publikumsgrupper, er det også blitt ett om ikke nytt, men hurtig voksende segment innenfor oddsspilling hos bookmakerne. I og med at e-sport er kommet på plass i sportsboken til de aller fleste bettingselskapene, er det også blitt en stor gruppe av oddsspillere som sjelden eller aldri har spilt odds tidligere. En annen virkning er at det også er blitt mange mennesker som sjelden eller aldri har vært opptatt av elektronisk sport som nå har begynt å plassere oddsspill på denne sporten. 

En ytterligere effekt er jo også at de som bare har hatt øye for e-sport tidligere har fått en ny felles arena, slik at selv de mest hardcore tilhengerne av e-sport nå har fått øynene opp for annen idrett og har begynt å spille odds på disse. Dette er uten tvil en vinn-vinn-situasjon for bettingselskapene som med voksende delmarkeder eller segmenter innenfor sportsbetting, har fått et mye større totalmarked for spilling på odds.

Spill CS:GO på disse oddssider

CS:GO er så absolutt en av bautaene innenfor e-sport

Innenfor den raskt voksende idrettsgrenen e-sport er det mange populære spill. Nye spill eller versjoner lanseres også med jevne mellomrom. Flere av spillene har vært en del av sporten i mange år uten at dette har gått utover populariteten til disse spillene. Hvor populære spillene er henger selvsagt sammen med hvilke preferanser de som utøver e-sporten har. Noen har mest sans for Dota 2, mens andre igjen finner det mer spennende å spille og konkurrere i spill som League of Legends eller StarCraft. Smaken er som kjent delt, og det er den også blant utøverne innenfor e-sport. 

Et av spillene som har vært med en god stund allerede og som ennå er et av de mest populære innenfor denne idretten, er CS:GO. Spillets fulle navn er Counter Strike: Global Offensive, og den første versjonen av spillet ble lansert i august 2012. Det er utviklet av de to selskapene Valve Corporation og Hidden Path Entertainment som et nettorientert førstepersonsskytespill. 

CSGO betting

Gangen i spillet

GO er en del av en serie med spill fra disse utviklerne, og det er nummer fire i rekken i Counter-Strike-serien. Spillet er målbasert og flerspillerorientert. Deltagerne i spillet er med på ett av de to lagene som kjemper mot hverandre. Enten tilhører du «the bad guys» eller «the good guys», for lagene er enten de onde terroristene eller de gode counter-terroristene. 

Gangen i spillet er at det spilles ved å fullføre et visst antall mål, eller til alle deltagerne på det ene laget er døde. De spillerne som dør må normalt vente på at runden er over før de kan spille igjen. I begynnelsen av hver runde kan spillerne kjøpe våpen og utstyr. Penger til disse kjøpene får du ved å fullføre mål og drepe fiender. Dersom en spiller tar livet av noen av lagkameratene, mister denne spilleren penger. 

CS:GO-miljøet er stort og i stadig utvikling. Det består av en rekke profesjonelle lag som deltar i konkurranser og turneringer. På lagene er det 5 spillere med forskjellige roller og spillemåter. De mest seriøse lagene har også egne managere og lagledere.

Oddsspilling på CS:GO

Den økende interessen for e-sports har naturlig nok resultert i at det er blitt flere og flere turneringer hvor det konkurreres i CS:GO. Det gir også mange anledninger til oddspilling på spillet. Gjennom et kalenderår er det ikke få turneringer som du kan plassere et veddemål eller to på. Hos bettingselskapene er det hele tiden turneringer som det kan spilles på. For å få med deg hvilke muligheter som finnes er det greit å stikke innom hos bookmakerne med jevne mellomrom for å holde oversikten.

Når du spiller odds på CS:GO er det mye du kan forsøke deg på. Mye kan spilles på med tradisjonelle odds før en duell mellom to lag begynner, og underveis dukker det selvsagt opp muligheter for live betting og spill med liveodds. Et populært oddsspill er å satse på hvilket lag som vinner. Du kan også spille på hvilket lag som vinner kart 1, kart 2 og kart 3. Oddsspillmuligheter finnes også på om det blir overtid på kart 2 og 3, eller om det samme skjer med kart 1. 

Det kan også settes odds på antall runder på et konkret kart. Om det blir spilt for eksempel over eller under 26,5 runder. Du kan også spille på om antall runder på et kart blir et oddetall eller et partall. Vil du gå for et bet med handikap på et lag på et kart, så finner du det også. Det er også mulig å spille odds på hvor mange kart som behøves før spillet er over, i tillegg til mye annet.

Husk også at når du spiller odds på CS:GO så kan du gjøre dette med sportsbonuser som du henter hos de forskjellige bookmakerne.