Gratisspill – Oddsspilling på bettingselskapets regning

Hos bookmakerne er det mange flotte tilbud som du kan benytte deg av. Bettingselskapene har mange forskjellige varianter av sportsbonuser som du kan hente enten du er helt fersk oddsspiller eller du har litt mer erfaring med oddsspilling. 

De vanligste bonustypene som du finner hos spillselskapene er gratispenger, innskuddsbaserte pengebonuser, risikofrie spill, cashback og gratisspill. Det siste kalles også for free bets hos mange. Dette er en bonus som er veldig populær blant spillerne, og den benyttes oftere og oftere overfor nyregistrerte spillere samt i forbindelse med kontinuerlige kampanjer som bookmakerne har.

Gode bonuser på disse bettingsider

Hva innebærer begrepet gratisspill?

Hva et gratisspill egentlig er, sier seg mer eller mindre selv om du tar utgangspunkt i navnet. Det er rett og slett et gratis spill eller en gratis innsats som du tilbys av og kan hente hos bettingselskapene, og deretter benytte til å spille odds med. Hos bookmakerne ser du gratisspilltilbud og bonuser oftere og oftere, At det i økende grad brukes som et bonustilbud av bettingselskapene skyldes selvsagt at denne bonusvarianten er populær blant de som spiller på odds. 

Populariteten henger selvsagt sammen med at gratisspill er et enkelt konsept som alle skjønner med en gang, samtidig som det er veldig enkelt å bruke det. Hos bettingselskapene har de fått med seg at oddsspillerne er begeistret for gratisspill, og nettopp derfor har denne bonustypen i mange sammenhenger overtatt for andre oddsbonuser.

Hos bookmakerne kan du hente gratisspill i mange sammenhenger

For ikke lenge siden var det slik at når du registrerte deg som ny kunde hos en bookmaker, var det nesten garantert at velkomsttilbudet var en sportsbonus opptil et definert beløp i prosent av det første pengeinnskuddet ditt. Sånn er det ikke lenger hos bettingselskapene. I økende grad vil du oppleve at du tilbys ett eller flere gratisspill i stedet for en ren pengebonus. Dette gjør at du kan hente gratisspill mye enklere og oftere enn tidligere.

Verdien på gratisspill ligger som oftest på 100 til 200 kroner, men det er som kjent ingen regel uten unntak, så hos bookmakerne kan du derfor finne free bets som har både en lavere og høyere verdi enn dette. Når du tilbys gratisspill som nyregistrert spiller, er det som oftest snakk om 2 til 3 spill.

Dersom du allerede er kunde hos ett eller flere spillselskaper, vil du nok kunne hente noen gratisspill der også. Bookmakerne vil jo gjerne beholde kundene sine, og til dette er tilbud om gratisspill et viktig virkemiddel. Gratisspillene kan du enten hente gjennom generelle kampanjer som gjelder for alle, eller du kan få dem gjennom personlige tilbud via SMS eller e-post. 

Du kan også sikre deg noen gratisspill gjennom kundeprogrammer, og hos enkelte bookmakere får du kanskje dette i gave når du fyller år.

Gratisspill i praksis

Har du fått tak i et gratisspill som er verdt 200 kroner innebærer det at du kan bruke dette til å plassere ett oddsspill til 200 kroner på bettingselskapets regning. Gratisspill kan enten være på en konkret sportsbegivenhet, eller de kan være til fri bruk. Det blir mer og mer vanlig at du selv bestemmer hvilken sport og begivenhet du bruker gratisspillet på.

Uansett om du avgjør dette selv eller ikke, så er det veldig enkelt å sette et gratisspill i markedet. Du finner helt enkelt den begivenheten som du vil bruke gratisspillet på hos bettingselskapet, deretter velger du gratisspill i stedet for egne penger, og til slutt plasserer du spillet.  

gratisspill

Gratisspill tildeles som oftest med vilkår og betingelser

Selv om det er gratis å bruke et gratisspill til oddsspilling på bookmakere, så behøver ikke det å bety at det ikke kommer med vilkår og betingelser. Som oftest gjør det det, og det kan være greit å vite hva som gjelder for gratisspillet ditt før du anvender det.

En ting som er viktig å vite er at du ikke kan dele opp gratisspillet. Har du et gratisspill som er verdt 200 kroner, og du velger å bruke 100 kroner når du spiller odds med det, mister du de resterende 100 kronene. Som oftest må du også bruke gratisspillene innen en viss dato. Gjør du ikke det så mister du det, så sjekk alltid utløpsdatoen når du får et spill.

Det som er aller viktigst å sette seg inn i når du skal bruke et gratisspill er imidlertid omsetningskrav og minsteodds. Får du et gratisspill uten at du må sette inn penger for å få det, følger det nesten garantert med omsetningskrav kombinert med minsteodds. 

Gratisspill som du får basert på et pengeinnskudd kan være med minsteodds når du bruker det, men uten omsetningskrav. Imidlertid er det som oftest slik med denne varianten at bettingselskapet krever at du bruker innskuddet ditt før du plasserer gratisspillet. Merk deg også at når du spiller odds med et gratisspill og du vinner, får du bare utbetalt selve gevinsten og ikke verdien av gratisspillet. I motsetning til når du bruker egne penger og får tilbake både innsatsen og gevinsten.