Dota 2 – spill odds på et populært e-sportspill

Noen sporter er mer populære enn andre, og mens noen som for eksempel fotball alltid er blant de mest populære, kan det variere litt hvor in enkelte sporter er. En stor stjerne i sporten kan løfte den til nye høyder, mens fraværet av den store stjernen kan gi idretten en dupp i populariteten. 

En sport som imidlertid har hatt en økende interesse og popularitet de siste årene er e-sport. Dette er en idrett og et fenomen som har vokst mye de senere årene. I dag er det ikke bare den harde kjerne som vet hva denne sporten handler om, men en videre og større publikumsgruppe. E-sport omtales ofte i media, og de store turneringene vises live både på nasjonale TV-kanaler, og ikke minst på SoMe-kanaler som Twitch og YouTube. Dette gjør at sporten når ut til en stor og stadig voksende publikumskare.

Spille Dota 2 på disse norske bettingsider

Oddsspill på e-sport er populært

I mange land er e-sport blitt et eget fag i skolen, og mange land inkludert Norge har egne landslag. Alt dette viser at dette er blitt en sport som i aller høyeste grad tas seriøst og som ikke lenger bare er for noen få på «gutterommet». 

Den økende interessen blant et videre publikum har selvsagt gjort at denne sporten er kommet på plass hos de aller fleste bookmakerne. Noen bettingselskaper har ekstra fokus på e-sport, så hos disse finner du ekstra mye som du kan spille odds på innenfor e-sporten. I dag kan du spille odds på mye forskjellig når det er turneringer på de populære e-sportspillene. 

Det vil si mange sjanser til å sette noen veddemål enten det er spill som Call of Duty, Rainbow 6, Warcraft III, StarCraft 2, League of Legends, Rocket League, Overwatch, King of Glory, Fortnite eller Dota 2. Du kan spille odds på andre spill også, men av disse er Dota 2 ett av de mest populære turneringespillene som finnes hos bookmakerne.

Dota 2 betting

Litt om Dota 2

Dota 2 ble lansert i juli i 2011. Det er et videospill utviklet av Valve. Dette spillet foregår over flere omganger og det består av 10 spillere som er fordelt på to lag. Hovedfokuset i startfasen av spillet er å skaffe ressurser til laget til kjøp av utstyr. Dette er utstyr som skal gjøre de forskjellige spillernes karakter sterkere. Selve spillbrettet på Dota 2 er delt diagonalt og hver side har en jungel hvor det kjempes mot et monster. 

For at et lag skal vinne spillet må det ødelegge motstanderlagets hovedbygning. Denne hovedbygningen kalles for «The Ancient». Før spillet starter velger hver av de 10 spillerne en «hero» som bestemmer spillerens rolle i spillet. Mangfoldet av helter på laget er viktig siden dette spiller en viktig rolle i spillets kompleksitet og strategiske elementer. Er synergien god mellom spillernes helter på et lag, så gir det laget fordeler i kampen mot motstanderlaget.

Dota 2 egner seg godt for både odds og liveodds 

Måten Dota 2 gjennomføres på gjør at dette er et spill som du både kan spille på før duellen mellom to lag starter, og underveis på liveodds siden antall kart som behøves for å avgjøre kampen endrer seg.

Det kan plasseres odds på mye i Dota 2

Dota 2 et av spillene innenfor e-sport som det kan spilles odds på oftest hos bettingselskapene. Det konkurreres i mange turneringer i dette spillet, og dermed byr det seg mange sjanser til å spille odds på det. Den største Dota 2-turneringen er The International, men det finnes mange andre. Verdt å nevne er blant annet Asia Challenger League, LPL Pro League, India Premiership og Asia Communication League.

Det er populært å spille på hvilket lag som vinner kampen av lag A eller B. Du kan også sette odds på hvilket lag som vinner kart 1 og kart 2. Dette er den mest benyttede spilltypen. På de fleste spillene brukes det gjerne et oppsett med best av tre eller fem. Dette åpner også opp for oddsspill med handicap. 

Underveis kan det også tilbys oddsspill på den mest valgte eller mest utestengte helten. Du kan også spille odds på hvilket kart som gjøres ferdig raskest og hvilket som det tar lengst tid å kåre en vinner på, samt antall kart som må spilles før et lag vinner matchen. Det kan også plasseres odds på det første laget til å få en spesifikk gjenstand. Det finnes også mye mer du kan sette odds på i Dota 2, men dette avhenger både av spillets gang samt hva bookmakerne tilbyr. 

Før turneringer kan du også gå for langsiktige vinnerspill hvor du satser på hvilket lag som vinner hele turneringen og ikke bare en enkeltkamp. Husk også at du kan hente oddsbonuser hos bettingselskapene som du kan bruke til betting på Dota 2.