Betting på La Liga – Spanias toppfotball

Spansk fotball har alltid vært noe som påvirker nordmenn. Flere følger La Liga og spesielt Real Madrid og Barcelona som er de største lagene. Interessen ble enda større i 2015 da supertalentet Martin Ødegaard ble solgt til Real Madrid. Dette merkes ikke minst med tanke på interessen for betting på spansk fotball. I dag er det massevis av muligheter for nordmenn som ønsker å satse på La Liga.

Norske bettingsider med odds på La Liga

Spansk fotball fikk en liga 1928

Det var i 1928 at en nasjonal liga ble et forslag, og etter mange diskusjoner godtok det spanske fotballforbundet endelig forslaget. Resultatet ble dermed en nasjonal liga for toppfotball hvor det var 10 lag som fikk plass i 1929. Seks ganger har antall lag endret seg. Antall lag i La Liga var på det meste år 1995 – 1997 da det var 22 lag som deltok i La Liga. Men så ble det redusert til 20 lag, som også har vært antall lag siden den gang.

Alle lag møtes hjemme og borte. Derfor spilles det også 380 kamper i løpet av sesongen. Laget med flest poeng vinner ligaen og er ligamester.

Real Madrid har vunnet flest ganger

Det er Real Madrid og Barcelona, ​​som møtes årlig i El Clasico, som har dominert spansk fotball i 70 år. Barcelona var klubben som vant den første utgaven. Men så skulle det gå til 1944/45 før de vant igjen.

Barcelona har vunnet ligaen 26 ganger og har like mange andreplasser. I stedet er det Real Madrid som har vunnet La Liga flest ganger. De har 35 ligatitler og 24 sølv. Los Blancos klarte å vinne La Liga for første gang i 1931/32. Laget har vunnet fem sesonger på rad to ganger. Dette er bedre enn Barcelona som har vunnet fire sesonger på rad en gang.

Betting på La Liga

Det er Atletico Madrid som har utfordret de to gigantene noe. De har vunnet 11 ligatitler og trenes av Diego Simeone som også har tatt seg til finalen i Champions League. I tillegg til Atletico Madrid, Real Madrid og FC Barcelona, ​​er det noen lag som har vunnet La Liga. Disse er Real Sociedad, Deportivo La Coruna, Valencia, Sevilla, Athletic Bilbao og Real Betis.

Mye å oppdage i betting på La Liga

Du som liker betting på La Liga har mye å oppdage. Det er hundrevis av fotball oddsspill på hver enkelt kamp. Når det er El Clasico mellom Real Madrid og FC Barcelona, ​​er det virkelig mange alternativer. Det samme hvis det er et derby mellom Atletico Madrid – Real Madrid, FC Barcelona – Espanyol og Sevilla mot Real Betis.

Matchvinnere er fortsatt det mest populære markedet. Men det er selvfølgelig hundrevis av forskjellige alternativer for hver kamp. Du kan for eksempel satse på sluttresultatet, men også antall mål eller hvilket lag som skal score det første målet i en kamp.

Spill også på individuelle spillere. Hvem scorer målet i kampen eller hvem assisterer? Eller hvis et lag scorer i løpet av de første 10, 20 eller 30 minuttene av kampen. Andre alternativer er om en spiller får gult eller rødt kort i løpet av en kamp. Eller hvis spilleren forårsaker straffespark i samme kamp.

Live betting på La Liga

Live betting er også et alternativ på dine odds på norske bettingsider på La Liga. Da tipper du på kampen som er live og får veldig gode odds og ofte eksklusive markeder. Du kan også se livestream på La Liga hos noen bookmakere i Norge.

Hvis du heller vil legge til langsiktige vinnende spill (outrights), kan du gjøre det samme. Hvilket lag vinner La Liga, hvilke lag blir topp 3, forlater serien eller hvilken spiller blir toppscorer? Det er mange alternativer og langsiktige vinnende spill er ofte veldig underholdende og spennende.

Glem heller ikke å motta en oddsbonus for å få mer ut av bettingen din på La Liga hos norske bookmakere.