Mer om odds bonuser på norske bettingsider

De som er aktive oddsspillere vet at det florerer av tilbud om forskjellige bonuser som kan brukes til oddsspill hos bookmakerne. Slike bonuser kan du få tak i både når du registrerer deg som ny spiller hos et bettingselskap og som eksisterende kunde hos en bookmaker. Slike bettingbonuser har forskjellige navn og funksjonalitet, og videre skal vi se nærmere på de mest vanlige av dem.

Sportsbonuser på norske bettingsider

Dette er rene pengebonuser som du får av bookmakerne til bruk på odds. Det vil si en bonus i prosent av et pengeinnskudd opptil et visst beløp. Slike bonuser er veldig vanlig som en velkomstbonus, men du kan også få dem gjennom generelle kampanjer eller som et personlig tilbud. Du kan også oppleve å få gratispenger uten å sette inn penger først, men dette forekommer sjeldnere enn de innskuddsbaserte oddsbonusene. 

Når du får en slik bonus, kan den for eksempel være på 500% opptil 500 kroner. Da betyr det at et innskudd på 100 kroner gir deg 600 kroner som du kan bruke på sportsbetting. Enten alt på et oddsspill eller delt på flere spill.

Gratisspill er veldig digg

Dette er en type bettingbonus som blir mer og mer vanlig. Som navnet indikerer er dette et gratis spill med en konkret verdi som du kan bruke til ett oddsspill. Slike spill ligger vanligvis på 100 til 200 kroner, men kan selvsagt avvike fra dette. Et gratisspill bruker du på samme måte som en sportsbonus, men i motsetning til denne så kan du ikke dele gratisspillet på flere oddsspill. Det må brukes på ett spill, og bruker du ikke hele verdien av spillet så mister du det overskytende. Det betyr at om du har et gratisspill verdt 200 kroner og du bruker bare 150 kroner av dette når du spiller odds på en fotballkamp, så mister du de resterende 50 kronene.

oddsbonuser

Risikofrie spill lar dig spille uten risiko

Et risikofritt spill er noe du tilbys i forbindelse med en konkret sportsbegivenhet eller som et spill du kan bruke på en valgfri idrettsbegivenhet. Denne bonustypen har ofte en verdi på 200 til 500 kroner. I motsetning til et gratisspill må du bruke egne penger til å plassere dette oddsspillet. 

Den store fordelen med det er imidlertid at om spillet ikke ender med suksess, så får du innsatsen tilbake fra bookmakeren. Med andre ord spiller du helt uten risiko siden bettingselskapet gir deg pengene tilbake om spillet ender med tap. Hos noen spillselskaper har de kampanjer hvor du kan sette risikofrie spill helt frem til du vinner. Det betyr at du for eksempel kan spille for 350 kroner uke etter uke på bookmakerens regning, og ikke risikere en krone av dine egne penger siden du får tilbake alt du satser fra bettingselskapet så lenge du ikke vinner med oddsspillet ditt.

Cashback gir noe av tapet tilbake

Du vinner ikke hver gang når du spiller odds, og noen ganger ender du nok opp med å tape mer enn du vinner. I slike tilfeller tilbyr mange bookmakere noe som kalles cashback. I praksis betyr det at du får penger tilbake fra bettingselskapet. Cashback er i prosent av nettotapet ditt opptil et visst beløp, over en gitt tidsperiode. Ofte ligger denne på 10%, og har du for eksempel hatt et nettotap på oddspillingen din på 10 000 kroner den siste måneden, betyr det at du får en cashback på 1000 kroner fra bookmakeren. Dette er penger som du deretter kan bruke til å vinne tilbake noe eller alt av nettotapet ditt.