League of Legends – Odds på esport

Esporten er blitt bare mer og mer populær de siste årene. Ikke bare hos utøverne og de mest hardkokte tilhengerne av sporten, men også hos et mye bredere publikum. Strømming hos bookmakerne, på YouTube og Twitch samt TV-sendinger fra de store turneringene, har gjort sporten lett tilgjengelig for mange.

Spille odds på League of Legendes på disse bookmakere

Interessen for esporten har vokst

Dermed har også interessen for sporten vokst i takt med dette, og det samme gjelder interessen for og mulighetene til å kunne spille odds på utøverne og konkurransene. Hos mange bettingselskaper finner du i dag et godt utvalg av oddsspill på konkurransene i de mest populære esport-spillene, og for de som ønsker å plassere noen oddsspill på esport, er det aldri vanskelig å finne noe interessant. 

Et av de store og mest populære esport-spillene er strategispillet League of Legends. Dette forkortes ofte LoL, men for de som konkurrerer i dette spillet er det overhodet ikke lol. For utøverne som kjemper i dette spillet er det ramme alvor mens konkurransene og turneringene pågår. Dette gjelder også for de som spiller odds på LoL. Siden League of Legends er at av de store spillene innenfor den stadig voksende esporten, betyr det at du vil finne mange konkurranser du kan spille odds på.

Gangen i League of Legends

For de som ikke er eksperter på LoL kan det være greit å vite hva spillet går ut på før det eventuelt spilles odds på konkurransene i det. LoL er et strategisk lagspill hvor hovedmålet er å ødelegge motstanderlagets base. Denne basen kalles Nexus. League of Legends er et spill som plasseres i kategorien MOBA (Multiplayer Online Battle Arena). Det er en type spill som er enkle å lære, men samtidig vanskelige å bli god i. Spillet har enorm dybde og nyanse. 

På hvert lag er det fem mektige Champions. Disse mestrene har forskjellige evner, styrker og svakheter. En Champion kan beseires og er da ute av spillet i en periode. Denne nedetiden gir motstanderen en taktisk mulighet. Dersom en mester vinner en kamp innebærer det nye evner som kan svinge kampen i deres favør. I LoL har spillerne også Minions under sin kommando. Dette er engangsdroner som benyttes til å forstyrre fienden slik at denne ikke angriper en mester. På det viset frigjøres mesterne slik at de kan forårsake ødeleggelser overfor motstanderlaget. 

Motstanderlagets Nexus kan nås via tre baner. De kalles for toppen, midten og bunnen. Disse banene beskyttes av tårn og hemmere som må settes ut før Champions og Minions kan gjøre fremgang. I League of Legends vinner det laget som klarer å ødelegge motstanderens Nexus først.

Spill både odds og liveodds på LoL

Dersom du ønsker å spille odds på League of Legends kan du gjøre dette både før kampene starter og til liveodds mens de pågår. Mange av oddsalternativene er de samme enten du spiller odds før kampen eller går for livebetting underveis, men med livebetting dukker det også opp nye oddsspill etter hvert som kampen går sin gang. Dette gjelder blant annet kartspill.

Noen populære oddsmarkeder for League of Legends

I League of Legends er kampene vanligvis best av 3 kamper. Det betyr at du kan spille odds på både hvilket lag som vinner kampen eller på resultatet. Om det ender 2–0 eller 2–1. Du kan spille odds på karthandikap, hvor for eksempel et lag har enten -1,5 eller +1,5 ved kampstart. Andre kartspill er odds på om det brukes over eller under 2,5 kart før kampen avgjøres.

Kills er essensielt i LoL, og du kan plassere odds på hvilket lag som har flest kills i kampen. For kart1 kan du spille odds på hvilket lag som dreper først (first blood), med handikap for Champions kills, hvilket lag som får flest kills på kart1 samt hvilket lag som klarer henholdsvis 5, 10, 15 og 20 champions kills først. Du kan også plassere odds på hvilket lag som ødelegger et lite tårn, en inhibitor, dreper en drage, rift herald eller Baron først på kart1.

League of Legends betting

Andre oddsspillmuligheter på kart1 er hvilket lag som får dragon soul. Eller om det blir ødelagt over/under 12,5 små tårn eller over/under 1,5 inhibitors, om det drepes over/under 4,5 drager eller over/under 1,5 Barons. Andre oddsspill er om begge lagene dreper Baron eller ødelegger en inhibitor på kart 1. Du kan også plassere odds på hvilken dragetype som drepes først. Om det er Ocean Dragon, Infernal Dragon, Mountain Dragon eller Cloud Dragon.  

Videre oddsspill på kart2 og eventuelt kart3 gjør du til liveodds. Avhengig av hvordan kampen utvikler seg kan oddsen på livebetting skille seg merkbart fra det som gjelder for kart1 før kampen starter. Før turneringene starter kan du også plassere langsiktige vinnerspill på hvilket lag som vinner turneringen. Husk også at du kan benytte oddsbonuser fra bettingselskapene til oddsspill på League of Legends.