Risikofrie spill – spill odds med null risiko

Alle som har prøvd sportsbetting vet at oddsspill medfører en risiko for å tape innsatsen. Denne risikoen blir selvsagt mer personlig når du spiller med egne penger, og ikke med en sportsbonus som flytter risikoen over på bookmakerne. Bettingselskapene frister med både innskuddsbaserte og innskuddsfrie oddsbonuser i form av gratispenger, cashback, gratisspill og rene sportsbonuser, men de har også en bonusvariant hvor de helt og holdent tar hele risikoen når du spiller odds.

Risikofrie spill betyr null risiko for å tape pengene dine

Alle bonustypene som er nevnt i avsnittet ovenfor medfører at innsatsen er tapt om spillet ikke ender med suksess. Dette gjelder også for spill med egne penger, men det finnes en bonustype som gjør at du ikke taper pengene dine om oddsspillet ditt feiler. Det vi snakker om er et risikofritt spill, og denne bonusvarianten skiller seg fra alle andre bonustyper ved at den gir deg innsatsen tilbake dersom oddsspillet får et annet utfall enn hva du satset på. 

Det som er spesielt for risikofrie spill er at dette gjelder for dine egne penger, for et risikofritt spill betinger at du bruker egne penger (eller en bonus) til å plassere det i markedet. Dette er med andre ord ikke en bonustype til en viss verdi som du tildeles av bookmakeren som du kan spille odds for. 

Du bruker egne penger til det eller bonuspenger om det tillates, men etter at spillet er plassert overtar bookmakeren hele risikoen for spillet. Der skiller risikofrie spill seg fra alle andre oddsspill, for dersom spillet ditt feiler, får du hele innsatsen tilbake fra bettingselskapet. Dermed er dette et oddsspill som er helt uten personlig økonomisk risiko for deg om det ender med tap.

Også risikofrie spill har som oftest vilkår og betingelser, men ikke alltid. Samtidig er det også mer fornuftig å fokusere på vinnersjansene denne bonustypen gir deg og at du får innsatsen tilbake hvis spillet feiler, enn å problematisere over eventuelle omsetningskrav og minsteodds. Takk alltid ja til risikofrie spill siden oppsiden er mye større enn nedsiden.

Du vinner som vanlig og får pengene dine tilbake ved tap

Bookmakerne tilbyr mer og mer av risikofrie spill, og oddsspillerne elsker denne bonustypen siden de får tilbake pengene dersom oddsspillet ender med tap. Risikofrie spill tilbys ofte i forbindelse med store sportsbegivenheter som for eksempel finalen i Champions League, men det blir mer og mer vanlig at du står fritt til å bruke denne typen spill på den idrettshendelsen du selv ønsker å spille odds på. Denne typen spill har som oftest en verdi på 100 til 500 kroner.

Dersom du på dagen for CL-finalen plasserer et risikofritt spill til 200 kroner og 2,00 i odds på seier til lag A, og dette ender med suksess, får du tilbake 400 kr fra bettingselskapet. Det innebærer at du har doblet innsatsen din helt risikofritt. Vinner du med et risikofritt spill er oppsiden flott, men det fine med denne bonustypen er at nedsiden er eliminert. Vinner lag B kampen taper du ikke en krone siden du får tilbake de 200 kronene du satset fra bookmakeren. Du har bare fått en helt risikofri mulighet til å vinne penger på et oddsspill.

Risikofritt spill

Den lille skriften for risikofrie spill

Noen bookmakere gir deg et risikofritt spill til 150 kroner hvis du spiller odds for 150 kroner først. Spillet tildeles uten omsetningskrav og det du eventuelt vinner med det er uttakbare penger. I praksis er imidlertid omsetningskravet på 1x siden du allerede har spilt for det risikofrie spillets verdi for å kunne få det.

Et risikofritt spill som du henter på denne måten betinger kanskje at du plasserer det til en minsteodds på 1,50, men siden denne bonustypen ikke krever spill på enkeltutfall, er det helt supert å bruke det på multiple spill for å øke totaloddsen. Risikoen for tap øker selvsagt for hvert enkeltspill du plasserer på kupongen, men siden du får innsatsen tilbake ved tap spiller ikke det noen rolle.

For risikofrie spill kommer omsetningskravene bare til anvendelse dersom du vinner med oddsspillet. Brukte du bonuspenger utbetales både innsatsen og fortjenesten som bonuspenger, og disse får det opprinnelige omsetningskravet til oddsbonusen.  

Brukte du egne penger til å plassere spillet (som er det normale), utbetales innsatsen uten noen form for betingelser. Imidlertid ses nettogevinsten på som bonuspenger, og den delen av utbetalingen har kanskje både omsetningskrav og minsteodds. Heldigvis ligger disse som oftest mye lavere enn hva de gjør for andre bonustyper. Et sympatisk omsetningskrav på 1x til eventuell minsteodds på 1,30 er ikke uvanlig.