Overwatch – et populært e-sportspill med egen liga

Overwatch er et spill som er populært innenfor e-sport. Spillet ble lansert i 2016 av spillutvikleren Blizzard Entertainment. Det er det som kalles for et lagbasert førstepersonskytterspill. Spillet har ikke enspillerfunksjon, og dermed er Overwatch et nettspill som du alltid spiller sammen med andre personer. 

Overwatch er et populært spill innenfor e-sport med over 50 millioner aktive spillere. I e-sport er konkurransene organisert i Overwatch League eller OWL som det blir forkortet. Den første sesongen i ligaen var i 2018.

Gode odds på Overwatch på disse bettingsider

Litt om Overwatch

I Overwatch er det fire moduser. Disse har navnene Quickplay, Arcade, Competitive og Gamefinder. Spillets høye tempo i kombinasjon med dets stilige design har gjort at Overwatch er populært både blant spillerne, samt de som følger konkurranser og turneringer live eller på strømmetjenester som Twitch og YouTube. Det samme gjelder blant de som spiller odds på duellene i konkurransene. 

Overwatch er et såkalt “Hero Shooter”-spill, og dette blir stadig mer populært innenfor e-sport og oddsspilling. Arcade-modus betyr at det er arenabasert spill. I alle moduser med unntak av der hvor det er spill en-mot-en og tre-mot-tre, foregår spillingen med 12 spillere som er fordelt med 6 stykker på hvert lag. Når det spilles starter de 2 lagene i hver sin base, og deretter går det ut på å fullføre oppgaver før tiden er ute. 

Det er ikke noen konkret progresjon i Overwatch, og siden spillet dermed er uendelig, benyttes det et nivåsystem. Det gjøres for at de spillerne som har lik erfaring når det kommer til spilletid, blir plassert på det samme laget. Kommunikasjonen mellom de som spiller er også en stor og essensiell del av spillet. Noe som har bidratt til populariteten til Overwatch, er de mange karakterene i spillet. For tiden er det mer enn 32 spillbare helter i de tre kategoriene Attack, Tank og Support. 

Overwatch

Mer om spillingen av Overwatch

I Overwatch går altså spillet ut på at 2 lag med 6 personer på hvert lag konkurrerer på forskjellige kart. Et lag kan vinne på en rekke måter, og dette er avhengig av hvilket kart det spilles på. Generelt er det slik at et lag angriper mens det andre forsvarer seg. 

De forskjellige karakterene på laget har forskjellige funksjoner og sitt eget sett med ferdigheter. Det er også de som gir nytt liv til medspillerne på laget. Det som gjør Overwatch unikt er at du når som helst kan endre karakteren din. Dette igjen endrer dynamikken i spillrunden. Siden Overwatch er et lagspill, så ligger nøkkelen til suksess og seier i at spillets helter brukes riktig.

Betting på Overwatch

I Norge er Overwatch fremdeles et populært spill innenfor e-sports selv om det ikke er 1 av de 5 i Telia-ligaen. Konkurransene foregår for tiden som en community-drevet satsing i samarbeid med Gamer.no. Internasjonalt er det også mer enn nok av turneringer det kan konkurreres i. Store konkurranser er blant annet verdenscup og VM. Norge har også et eget landslag i denne e-sportsgrenen. Det er dermed nok av muligheter til å spille odds på Overwatch enten her hjemme eller rundt omkring i verden.

Før du kaster deg ut i oddsspilling på Overwatch, er det en stor fordel at du lærer deg hvordan spillet fungerer først. En grei måte å få økt kompetanse og kunnskap på er å se på plattformer som Twitch og YouTube. Der kan du følge kjente spillere og med det få en følelse av hvordan spillet fungerer, og ikke minst finne ut av hvilke spillere (og lag) som virkelig er gode. Gjør du dette forarbeidet øker sjansene dine for suksess når du spiller odds på Overwatch.

Når det kommer til oddspilling og Overwatch, har du mange ting som det kan settes et veddemål på. Det største markedet er vinnermarkedet, hvor du rett og slett spiller odds på vinneren av en konkret kamp mellom to lag. Du kan også spille med handikap, og da kan du enten satse på om laget med handikapfordel eller handikapulempe vinner duellen. Du kan også gå for langsiktige spill som hvilket lag som vinner hele turneringen og ikke en konkret kamp. Det er også populært å spille på hvem som vinner det første kartet.

Overwatch er perfekt for livebetting

Siden du kan spille på vinner av kart 1, 2, 3, 4 og 5 i en del av kampene, er Overwatch også et spill som passer fint for livebetting. Det er jo ikke alltid at kamper utvikler seg som forventet, og om du har satset på feil hest, kan du heller prøve lykken med liveodds på noen av kartene i stedet. Husk også at du kan hente ulike typer sportsbonuser hos bookmakerne, og disse kan benyttes til oddspilling på Overwatch hos bettingselskapene.