Betting på bordtennis hos norske bettingsider

Den actionfylte sporten bordtennis får stadig større fotfeste blant spillere i Norge. Hos norske bettingsider finnes det et stort utvalg av odds på bordtennis, selv om det langt fra er noen nasjonalsport i Norge. Men interessen øker og det finnes mange markeder å utforske for de som er interesserte i å spille på bordtennis. I denne artikkelen skal vi se nærmere på de forskjellige markedene som er tilgjengelige innen bordtennis samt de største turneringene i sporten.

Sportens regler – slik foregår en kamp

Bordtennis er en rask og teknisk sport som spilles mellom to (single) eller fire (double) spillere. En bordtenniskamp består av sett hvor hvert sett spilles til 11 poeng. For å vinne et sett må en spiller eller et par ligge med minst to poeng foran motstanderen. Det kan dermed bety at settet fortsetter over 11 poeng hvis kampen er jevn.

Betting på bordtennis

Hver spiller serverer to ganger på rad før serven går over til motstanderen. I en bordtenniskamp brukes en lett og hul plastball som slås frem og tilbake over et nett på et bord. Poeng tildeles når motstanderen ikke klarer å returnere ballen innenfor reglene. Hvis ballen treffer nettet, men likevel går over og lander på motstanderens side, fortsetter spillet.

Best av fem eller syv sett

En kamp vinnes når en spiller eller et par vinner det beste av fem eller syv sett (avhengig av turneringens regler). Bordtennis krever ferdigheter og presisjon der spillere ofte bruker forskjellige slag som topspin, backspin og sidespin for å lure motstanderen.

I turneringssammenheng kan ytterligere regler anvendes for å opprettholde spillets flyt og sportslighet. Dette kan inkludere restriksjoner for hvor lenge man kan holde på ballen før servering og hvordan ballen må slippes.

Mange markeder å utforske

Betting på bordtennis har blitt stadig mer populært og tilbyr et bredt spekter av markeder for spillere. Disse markedene gir muligheter for både nybegynnere og erfarne spillere å satse på ulike aspekter av spillet. Noen av de mest populære markedene innen bordtennisbetting inkluderer

 • Matchvinner: Dette er den mest grunnleggende markedet hvor du satser på hvem du tror vil vinne matchen.

 • Settvinner: Her satser du på hvem som vil vinne et spesifikt sett i kampen. Dette kan være mer utfordrende ettersom det krever kunnskap om spillernes evne til å prestere under forskjellige stadier av kampen.

 • Totale Poeng: I dette markedet satser man på det totale antallet poeng som vil bli spilt i kampen. Dette kan være en god marked hvis du har en følelse for hvor jevn kampen vil være.

 • Handikapbetting: Handikapbetting betyr at en spiller får en virtuell fordel eller ulempe. Dette kan balansere oddsene når en veldig sterk spiller møter en underdog.

 • Over/Under-spill: Her satser du på om det totale antallet sett eller poeng vil være over eller under en viss verdi satt av bookmakeren.

 • Riktig Poengsum: Et mer avansert marked hvor du satser på hva den eksakte sluttsummen vil være i et sett eller kampen som helhet.

 • Første setts vinner: Ligner på matchvinner, men her satser du på hvem som vinner det første settet.

 • Livebetting: Mange bettingsider tilbyr også muligheten til å satse på bordtenniskamper live. Dette legger til et ekstra spenningsnivå. Her kan du satse på ulike utfall som endrer seg i sanntid under kampens gang.

De største ligaene og turneringene

Bordtennis er en global sport med en rekke store turneringer som tiltrekker seg de beste spillerne fra hele verden. Disse turneringene varierer fra internasjonale mesterskap til prestisjefylte klubbturneringer og de tilbyr spennende konkurranser for både spillere og fans.

Internasjonale Turneringer

 • Olympiske Leker: Bordtennis ble en olympisk gren i 1988 og konkurransene avholdes hvert fjerde år med single- og lagkonkurranser for både menn og kvinner.

 • Verdensmesterskapet i Bordtennis: Arrangeres av Det internasjonale bordtennisforbundet (ITTF) og er en av de mest prestisjefylte hendelsene i sporten med konkurranser i single, double og lag.

 • ITTF World Tour Grand Finals: En årlig hendelse der de høyest rangerte spillerne fra ITTF World Tour konkurrerer.

 • Asiatiske Leker: Et av de største sportsarrangementene i Asia hvor bordtennis er en av de populære grenene.

Nasjonale og Kontinentale Turneringer

 • Europa Top-16 Cup: Årlig turnering hvor de høyest rangerte spillerne i Europa deltar.

 • Amerikanske Mesterskap: En av de viktigste turneringene i Amerika for bordtennisspillere.

 • Asiatiske Mesterskap: En viktig hendelse hvor de beste spillerne fra asiatiske land konkurrerer.

Klubbturneringer

 • Champions League: Europas fremste klubbturnering hvor topplagene fra forskjellige europeiske land møtes.

 • TT-Star Series: Populær liga som samler mange av de beste spillerne fra forskjellige land.

Oppsummering

Bordtennis er en dynamisk og rask sport som har fått økende interesse i Norge, spesielt innen bettingverdenen. Norske bettingsider tilbyr et bredt spekter av odds og markeder for bordtennis, noe som gjør det til en attraktiv sport for både nye og erfarne spillere. Spillere kan satse på ulike aspekter av spillet som matchvinner, settvinner, totalt antall poeng, handicap og over/under-spill.

Store turneringer som de Olympiske Leker, Verdensmesterskapet i Bordtennis, ITTF World Tour Grand Finals og Europa Top-16 Cup tilbyr utmerkede muligheter for betting. Disse arrangementene, sammen med populære klubbturneringer som Champions League og TT-Star Series, understreker sportens globale rekkevidde og spenningsnivå.