Serie A – Prøv betting på en av Europas beste fotballigaer

Innenfor europeisk fotball er det mange som har litt ekstra forkjærlighet for italiensk fotball og Serie A. Det er kanskje ikke så rart, for mange italienske klubber har en flott og stolt historie. Det er bare å nevne lag som AC Milan, Juventus, Internazionale, Roma og Napoli, for å få i gang de Italia-frelste. 

Landslaget har vunnet VM mange ganger, og senest i 2021 ble de europamestere i fotball. I tillegg har mange italienske klubber forsynt seg grovt av sølvtøyet i de europeiske cupturneringene gjennom årene. Med litt mindre penger innenfor italiensk fotball har ikke lagene vært like dominerende som tidligere i Europa, men dette kan fort forandre seg igjen.

Bettingsider med gode odds på Serie A

Fotball i Serie A siden 1929

Dagens struktur med en felles nasjonal liga ble etablert i 1929. Dermed begynner det å nærme seg hundre år siden Serie A ble det øverste nivået i italiensk klubbfotball. Før 1929 ble den italienske seriemesteren kåret gjennom kamper mellom de regionale ligamesterne. Denne sluttspillordningen kom på plass allerede i 1898, men det ble altså først på slutten av 1920-tallet at seriemesteren ble kåret ved at lagene spilte to kamper mot alle de andre lagene i samme divisjon. Kun tre ganger siden 1898, er det ikke blitt kåret en ligamester i italiensk fotball. Det skjedde i forbindelse med første og andre verdenskrig.

Juventus har flest seriemesterskap

Det er Juventus eller Den gamle dame fra Torino som har vunnet Serie A flest ganger. Torino-laget troner ganske så suverent på statistikken med sine 36 seriemesterskap. Nærmest dette kommer Nerazzurri eller Inter Milan med 19 seriemesterskap, mens deres erkerival Rossoneri eller AC Milan har vunnet Serie A 18 ganger. Nummer fire på statistikken er Genoa med 9 ligatitler. Gjennom historien er det 16 forskjellige lag som har vunnet Serie A en eller flere ganger.

betting på serie a

Det siste tiåret er det Juventus som har vært det klart dominerende laget i Serie A, med 9 strake ligatitler i sesongene 2011/2012 til 2019/2020. De andre topplagene som Napoli, AC Milan, Atalanta, Roma, Lazio og Inter gjorde selvsagt sist beste for å utfordre dette hegemoniet, men Juves tittelrekke ble først stoppet da Inter klarte å bli seriemester i 2020/2021-sesongen.

Liker du oddsspillling på fotball, er Serie A midt i blinken

Siden det er mange fotballtilhengere som har et favorittlag i Serie A, er dette også en populær liga å spille odds på blant norske oddsspillere. Hver eneste seriekamp i Serie A gir deg hundrevis av forskjellige utfall som du kan plassere odds på med fotball betting. Det er vinnermarkedet som er det klart største, og du kan spille på hjemmeseier, uavgjort og borteseier både ved pause og fulltid, eller begge deler på samme spill om du ønsker det.

Du har sikkert en favorittspiller eller to i Serie A, og disse kan du selvsagt plassere noen oddsspill på. Aktuelle utfall for betting er om denne spillerens lager det første målet i en kamp, eller om denne scoringen kommer i løpet av kampens første 10, 15 eller 20 minutter. Du kan også spille odds på om en spiller får et gult eller rødt kort i kampen.

Andre markeder for betting på Serie A er blant annet det konkrete sluttresultatet i en kamp, eller utfall på hvordan kampens første mål kommer. Om scoringen kommer på straffespark eller frispark. Lange vinnerspill (outrights) finnes også, og dette er oddspilling på hvilket lag som vinner Serie A, hvilke lag som rykker direkte ned til Serie B, eller hvem som blir toppscorer i Serie A. 

Nesten alle oddsspill som kan plasseres før kampen blåses i gang, kan du også spille til liveodds mens kampen pågår. Husk også at norske bettingsidene har mange oddsbonuser som du kan plassere oddsspill med.