Fortnite – Et av de store spillene innenfor e-sport

Fortnite er et av spillene som har tatt både verden og ikke minst e-sporten med storm. Spillet er blitt utrolig populært. Ikke bare blant utøverne av spillet i selve sporten, men også i nesten like stor grad hos de som ser på konkurransene og blant de som spiller odds på Fortnite hos bookmakerne på nettet. 

Denne store interessen har selvsagt ført til at spillet er blitt blant de mest populære innenfor e-sport. Med tanke på at Fortnite er et spill som er spennende fra start til slutt, er ikke det det minste rart. Det er ikke vanskelig å komme i gang med spillingen av det, men samtidig er det også et spill som det er ekstra vanskelig å bli god i.

Beste bettingsider med Fortnite

Mer om spillet Fortnite

Spillet ble lansert i 2017, og det er spillutvikleren Epic Games som står bak Fortnite. Spillet har 3 forskjellige versjoner, men innenfor e-sport er det Fortnite Battle Royal som gjelder. På mindre enn ett år etter lanseringen hadde Fortnite blitt både en rungende suksess og et kulturelt fenomen. I løpet av det første året fikk spillet mer enn 125 millioner spillere. Hovedårsaken til dette var at Fortnite ble et gratis spill via støtte av mikrotransaksjoner. Disse genererte hundrevis av millioner av dollar hver måned.

På samme måte som hos andre sammenlignbare spill av Battle Royal-typen, så følger hovedspillet i Fortnite Battle Royal standardformatet for spill av denne typen. Dette innebærer at du enten spiller det alene, i en duo eller som en del av et lag bestående av 3 eller 4 spillere. Ved starten av spillet kan det være opptil 100 forskjellige spillere, og underveis handler det om holde seg i live samtidig som du eliminerer andre spillere. Spillets vinner er den siste spilleren, duoen eller laget som er igjen.

Over lang tid har Fortnite vært og er fremdeles, et av de mest populære spillene i hele verden. Når det arrangeres konkurranser og turneringer er det utrolig mange folk som strømmer og ser på mens det konkurreres og spilles. Denne grenen innenfor e-sporten setter stadig vekk rekorder når det kommer til hvor mange som spiller. Det samme gjelder alle tilhengerne som følger med på de forskjellige arenaene hvor det konkurreres i spillet. I løpet av få år klarte Fortnite å bli det spillet som vokste raskest innenfor e-sportens verden.

Fortnite

Fortnite World Cup er den største turneringen

Av konkurransene i dette spillet er det Fortnite World Cup som er størst. Dette er som et verdensmesterskap å regne, og det ble arrangert for første gang i New York i 2019. Under denne turneringen er det de to klasse Duo og Solo som er de mest populære. Det er også i disse to spillmodusene at premiepengene er størst.

Spillerne må kvalifisere seg til dette mesterskapet, og det er svært vanskelig å få en plass i turneringen. Foran det første mesterskapet i 2019 var det 40 millioner spillere som førsøkte å sikre seg en plass. I løpet av en periode på ti uker ble det gjort mange tapre forsøk på å komme seg gjennom nåløyet og få én av de 100 plassene i konkurransen. 

Det er også norske spillere som har markert seg godt i denne turneringen. Under mesterskapet i 2019 var det norske spillere som ble verdensmestre i Duo-turneringen. De to som klarte denne enestående prestasjonen i VM var Emil Bergquist Pedersen og partneren Davis Wang. Eller bedre kjent som henholdsvis “Nyhrox” og “Aqua” hos kjennerne av sporten. VM-tittelen ble belønnet med hele 26 millioner kroner, så det er store penger involvert når det konkurreres i Fortnite. Ses det på størrelsen på premiepengene, så er det vel bare i Dota 2s The International at det er snakk om lignende summer. 

Prøv oddsspilling på Fortnite

Fortnites store popularitet har selvfølgelig sørget for at e-sportgrenen er å finne hos bettingselskapene. Det er stor interesse blant oddsspillerne for å plassere noen veddemål på vinnere og andre utfall i forbindelse med konkurransene. De fleste oddsmarkedene og spillmulighetene finner du naturlig nok mest av under de store turneringene.

Noe av det mest populære å spille odds på når det konkurreres i Fortnite er vinneren av en kamp eller turnering. Det betyr oddsspilling på hvilke enkeltspillere, duoer, lag eller land som går seirende ut av turneringen. Du kan også spille odds på hvem som ender blant de tre beste i en kamp eller turnering. Oddsspill av denne typen på enkeltspillere eller lag har gjerne litt lavere oddsbetingelser enn om du satser på vinnerne.

Andre ting du kan spille odds på i Fortnite er spesifikke situasjoner med over/under. Dette innebærer oddsspill på hvilken spiller som eliminerer enn annen spiller først. Det kan også være innsats på om en konkret Fortnite-spiller klarer over eller under 5,5 drap. Det er også mulig å sette odds på om det totale antallet drap blir et oddetall eller et partall.

I Fortnite kan du spille odds og norsk betting både før duellene starter og til liveodds mens kampene pågår. Dette gjør at det blir mange utfall å velge mellom. Husk også at du kan hente sportsbonuser hos bookmakerne som du kan benytte til oddsspilling på Fortnite.