Betting på hest – Spill odds på trav og galopp

Hos bookmakerne finner du mange spennende sporter som du kan spille odds på. En meget populær sport innenfor sportsbetting er hestesporten. Det er også en verdenssport slik at du alltid finner noen løp du kan plassere veddemål på. Dette er også en sport som er delt i to med galopp og trav. Dermed får du 2 for 1 om du liker å spille odds på hester.

BOOKMAKER BONUS BONUS BONUS BESØK NÅ
€50 gratisspill BESØK NÅT & C Apply
100% bonus + 500 kr gratisspill BESØK NÅT & C Apply
1 000 kr BESØK NÅT & C Apply
500% bonus BESØK NÅT & C Apply
500% bonus BESØK NÅT & C Apply
1000 kr BESØK NÅT & C Apply
500% bonus BESØK NÅT & C Apply
250 kr gratisspill til du vinner BESØK NÅT & C Apply
3 000 kr BESØK NÅT & C Apply

Oddsspill på trav og galopp

Dette er to adskilte sporter og ofte skilles de i egne seksjoner også hos bookmakerne, men hvordan du spiller på dem er likedan. Har du prøvd sportsbetting tidligere vet du hvordan du spiller på hestesport også. Om ikke finner du fort ut av det for det er langt fra komplisert.

Du oppretter en spillkonto hos en bookmaker som tilbyr betting på hest. Da får du kanskje en sportsbonus også, eller et gratisspill som du kan starte hestespillkarrieren med. Utover dette setter du inn egne penger og bruker det når du skal spille odds på enten galopp eller trav.

Det beste er å åpne konto hos ett eller flere bettingselskaper som har godt med hestesport og som tilbyr oddsspill til de beste betingelsene i markedet. Noen bookmakere fokuserer spesielt på hest, og med konto hos flere hestebookmakere kan du alltid velge å spille der du får de beste oddsbetingelsene.

Noen bookmakere har egne hestebonuser

Det er tøff konkurranse mellom norske bettingsider, så de som satser ekstra på hest har egne hestetilbud for å tiltrekke seg hestefolket. For deg kan det bety egne hestebonuser. Disse kan komme i forbindelse med det første travspillet du plasserer hos bookmakeren. Eller du kan få betting bonus for å plassere et spill tidlig. Enkelte bookmakere gir deg også oddsgaranti. Det innebærer at om et annet spillselskap har bedre oddsbetingelser på det samme oddsspillet, så kompenserer bookmakeren din deg for mellomlegget om oddsspillet ender med suksess.

Betting på hest - Spill odds på trav og galopp

Oddsspill på hester i praksis

Det mest vanlige å spille på er vinneren (win) av et løp. For å øke vinnersjansene dine kan du spille system med flere hester i samme løp. Du kan også spille head to head. Da spiller du på hvilken hest som gjør det best av to utvalgte hester. Dette behøver ikke å være vinneren av løpet.

Du kan også spille på hvilken hest som blir nummer to (ita) eller tre (trita). Det kan også spilles på om en hest ender som nummer en, to eller tre. Dette kalles place på travspråket. Hva som regnes som et vinnerspill kommer an på hvor mange hester som er med i løpet og i hvilket land det foregår. I sportsbooken hos bookmakerne finner du også noe som kalles EW. Et Each Way-spill består av to individuelle spill. Et vinnerspill og et plasseringsspill. Hvert av disse to spillene har samme innsats.

Exacta betyr at du velger to hester som du avgjør plasseringen på. Avslutter de to hestene i eksakt denne rekkefølgen vinner du. Quinella er samme type spill som exacta, men hvem av de to hestene som avslutter på de to valgte plassene er irrelevant. Swinger brukes om spill der du spiller på to hester som fullfører enten på første-, andre- eller tredjeplass. Med et slikt spill vinner du med kombinasjonene første og andre, første og tredje samt andre og tredjeplass. Trifecta er valg av tre hester som fullfører i den eksakte valgte rekkefølgen. Superfecta er tilsvarende med fire hester. Trio-spill er spill på tre hester til å ta de tre første plassene. Hvilken rekkefølge de får spiller ingen rolle.