VM 2022 i Qatar

Norge er ikke kvalifisert til VM 2022 i Qatar, men 32 nasjoner har klart å kvalifisere seg der. VM har blitt kontroversielt, for å si det mildt, med tanke på hvordan Qatar behandler sine migrantarbeidere, at pressefrihet ikke eksisterer og at homofili er forbudt. Men uansett, VM spilles i Qatar mellom 20. november – 18. desember. 8 arenaer utplassert i 5 byer skal brukes.

Bra odds på VM på disse oddssider

VM 2022 er det første i Midtøsten

Et fotball-VM har aldri tidligere blitt spilt i Midtøsten. Dermed blir Qatar den første nasjonen som noensinne har vært vertskap for et verdensmesterskap i området. Dette blir også andre gang det spilles VM i Asia. VM i 2002 var første gang mesterskapet ble spilt i Asia da Japan og Sør-Korea var vertskap for VM.

32 lag kjemper om VM-gullet

Det er totalt 32 lag i VM som kjemper om gullet. Premieren spilles mellom Qatar og Ecuador 20. november. Deretter venter ytterligere 47 kamper i gruppespillet som avsluttes 2. desember.

3. desember begynner sluttspillet med åttondedelsfinalen. Deretter er det kvartfinaler, semifinaler og den store finalen på Lusail Stadium 18. desember. Dermed spilles 64 kamper.

VM i Qatar

De forskjellige gruppene

Det er åtte grupper i VM. Hver gruppe har fire lag, hvor første og andre går videre til sluttspillet. Etter trekningen er det klart at gruppene blir som følger:

  • Gruppe A: Qatar, Ecuador, Senegal, Nederland
  • Gruppe B: England, Iran, USA og Wales
  • Gruppe C: Argentina, Saudi-Arabia, Mexico, Polen
  • Gruppe D: Frankrike, Australia, Danmark, Tunisia
  • Gruppe E: Spania, Costa Rica, Tyskland, Japan
  • Gruppe F: Belgia, Canada, Marokko, Kroatia
  • Gruppe G: Brasil, Serbia, Sveits, Kamerun
  • Gruppe H: Portugal, Ghana, Uruguay, Sør-Korea

Brasil er favoritter

Ser vi på oddsen ser gullet ut til å gå til Sør-Amerika. De fire siste mesterskapene har hatt en europeisk vinner ettersom Italia vant i 2006, Spania i 2010, Tyskland i 2014 og Frankrike i 2018. Men Italia er ikke med i VM og regjerende verdensmestere Frankrike er ugjenkjennelige.

Tyskland er alltid farlige i mesterskap, men har et ungt lag akkurat som Spania. England har ikke vunnet et stort mesterskap siden 1966 og det er lite som tyder på at de vil lykkes denne gangen. De har riktignok fått en enkel trekning.

Men det er helt klart Brasil og Argentina som er favoritter. Begge nasjoner har et lag som godt kan vinne VM. Brasil har et komplett lag med stjerner som Ederson, Thiago Silva, Marquinhos, Neymar, Vincius Junior og mange flere. Argentina ser også sterkt ut med Lionel Messi og flere andre dyktige spillere. Derfor ser det ut til at gullet havner i Sør-Amerika.

Brasil har flest VM-gull

Brasil er også nasjonen med flest VM-gull av noen nasjon. De har vunnet verdenscuppen fem ganger, men har ikke vunnet et gull siden 2002. Tyskland og Italia har fire gull hver. Det betyr at dersom Tyskland vinner VM-gullet, er de foran Brasil i medaljeligaen fordi de har mer gull sammenlagt.

Norge har aldri vunnet VM-gull og har ikke deltatt i et VM siden 1998. Men med Haaland og en gylden generasjon ser det lyst ut for VM i 2026. Neste VM spilles i USA, Mexico og Canada . Da vil VM i tillegg ha 48 lag, noe som gjør det lettere å kvalifisere seg til turneringen.

Åtte arenaer arrangerer mesterskapet

Det skal spilles fotball på åtte stadioner under VM i Qatar. Lusail Iconic Stadium er den største stadion med en kapasitet på 80 000 tilskuere. VM-finalen spilles også her.

Andre stadioner er Al Bayt Stadium med en kapasitet på 60.000 tilskuere og Stadium 974, Al Janoub Stadium og Al Thumama Stadium med en kapasitet på 40.000 tilskuere. Khalifa International Stadium har en kapasitet på 45.416, Education City for 45.350 og Ahmad bin Ali Stadium for 44.740 tilskuere.

Siste VM for de to største

Som vanlig når det er VM, blir det et stjernespekket FIFA-VM 2022. Lionel Messi og Cristiano Ronaldo vil mest sannsynlig gjøre sitt siste VM. Messi har vunnet Copa America og Ronaldo har vunnet EM i fotball. Kan noen krone karrieren med et VM-gull?

Det finnes mange odds på VM

Under VM er det nok av odds og muligheter for betting. Det blir nok av odds på alle kamper. Du kan plassere odds på norske bettingsider uten problemer. Odds før turnering på lagene du tror vil vinne. Eller plasser liveodds for å legge til mer action og spenning til gamblingen din.

Du har også muligheten til å motta massevis av oddsbonuser under VM i Qatar. Spillselskapene vet at det er under VM det omsettes mest penger og dermed vil det være svært gode muligheter for sportsbonuser. Du kan stole på risikofrie spill, økte odds og reload-bonuser fra premieren og helt frem til finalen.